Mountain Biking, Cycling and Road Cycling Holidays Specialist for Slovenia. Backpack biking Holidays, Family Cycling Holidays, Cycling Holidays with Motorhom

 • Gorsko kolesarjenje

  Počitnice za gorske kolesarje

  Livignio

  V središču Alta Rezije, Livigno ponuja vse, kar potrebuje zagrizen gorski kolesar: planinske poti, tihotapske poti in vojaške ceste z osupljivo panoramo na ledenike Ortler, Cima Piazzi in Bernina. Duty Free nakupovanje, dobra hrana za dobro ceno, singletacki vse to je Livigno, ena najbolšjih regij za kolesarje v Alpah. 12 km dolga vas na 1'800 metrih nad morjem, s številnimi Tax Free in športnimi trgovinami, ponuja široko ponudbo zabave, ki vam jo ponujamo z našim programom.

  Več podrobnosti...

  Mountain biking holidays
  Garda

  Ste veliko slišali o gorskem kolesarjenju v Gardi - Italija ? Želite preizkusiti gorsko kolesarske ture epskih razsežnosti in neskončnih spustov ? Potem ste na pravem mestu, saj smo vam pripravili teden kolesarskih užitkov v Gardi in okoliških hribih, ki se dvigajo nad jezerom vse do 2000 m. Pregasina, Altissima, Monte Stivo, Boca di Fobbia so imena kolesarskih tur, ki vzbudijo domišljijo in seveda neskončne užitke v pogledu na jezero Garda.

  Več podrobnosti...

  Backpack biking holidays
  Finale - Ligure

  Je ena najbolj zanimivih dežel Italije. Zaznamujejo jo zeleni griči z nasadi oljk, vinske trte, kamnite hiše in vile, pa tudi z obzidji obdana mesta, bogate vinske kleti, usnjeni izdelki in ročne obrti, vina Chianti, Brunello, Vernazza. In prav vse to lahko doživite na našim počitnicah, ki so kljub obmorski legi, nizkimi hribi primerne tudi za gorske kolesarje. Sezona tukaj traja praktično celo leto in to je prednost tega področja.

  Več podrobnosti...

  weeked escape biking
 • Bike vikendi

  Kratke počitnice za gorske kolesarje

  Leogang

  5.000 m spusta z 1.000 m vzpona, vožnja z petimi gondolami, to je novost v letu 2011 ki vas čaka v Leogangu. Nekaj tehničnih značilnosti BIG-5-BIKE Challeng-a : neskončno razglednih točk vas vodi skozi kontrolne točke in vas popeljejo skozi regijo Saalbach Hinterglemm Leogang. Na koncu to pomeni, (80%) vožnje po singletrail-ih in (20%) makedamskih poti. To je le ena od atrakcij, ki si jih lahko privoščite v tem MTB parku.

  Več podrobnosti...

  Bike vikend v Leogang-u
  Wagrain

  Wagrain leži v osrčju gorskega sveta Salzburg, ki je bolj znano kot smučišče, "Grießenkareck" vendar ponuja veliko tudi za kolesarje. Poleg velike izbire kolesarskih poti za gorske kolesarje ponuja tudi Mountainbike Park Wagrain. Park ni samo za izkušene kolesarje, ampak bodo tudi začetniki našli tekoče nezahtevne spuste in freeride proge. Mešanica singletrack-ov, skokov in tabel-ov omogoča veliko adrenalina. Gondola "Leteči Mozart" pa vas loči le nekaj minut do nepozabnih užitkov..

  Več podrobnosti....

  Bike vikend v Wagrain-u
  Schladming

  Spust na gori Planai je bil zadnja leta znan po zaključku svetovnega pokala v DH-ju. Seveda je tukaj tudi park, ki ima proge za vse starosti in zatahtrvnostnih stopenj. Park je izdelan tako, da je okolju prijazen in ponuja izkušnje v spustu za vsakogar. Start parka je na 1.830 m in se konča na olimpijskem stadionu Planai v mestu Schladming na 740 m nadmorske višine kar pomeni več kot 1000 m višinskih metrov spusta. Ponuja tudi Family progo za spust, ki se izogne najbolj strmim delom parka.

  Več podrobnosti...

  Bike vikend v Schladming-u
  Pohorje

  Pohorje, med prostranimi smrekovimi gozdovi, lahko med Mariborskim Pohorjem, Roglo, Ribniškim Pohorjem in Kopami kolesarite na skoraj 500 km označenih poti. Bike Park Pohorje ponuja s svojimi obsegom in raznolikostjo široke ponudbe za družine in Bikerje nepozabne zabavne izkušnje. Višinska razlika prog je 489 m vse imajo enake začetne in konec, le poti v dolino se razlikujejo. Posebnost tega parka je da se kamp nahaja prav v izteku vseh prog, tako da ste vedno v centru dogajanja.

  Več podrobnosti....

  Bike vikend na Pohorju
 • Cestno kolesarjenje

  Počitnice za cestne kolesarje

  Giro di Italia

  Giro di Italija ena največjih kolesarski dirk na svetu. Pripravili smo vam kolesarske počitnice kjer vas bomo popeljali po najbolj znamenitih prelazih v zadnjem tednu te dirke 2010. Prelazi in vzponi kot so Plan de Coronas, Passo delle Palade, Passo del Mortirolo, Passo di Gavia in znameniti Stelvio nam bodo pričarali vse lepote in zahtevnosti dirkanja na Giro di Italia.Ustavili se bomo tudi na jezeru Garda in naredili vzpon na prelaz Tramalzo. Vse to v enem tednu za nepozabne kolesarske počitnice.

  Več podrobnosti...

  Road Cycling Slovenia Alps
  Tour de France

  Če je Giro ena največjih pa je Tour sigurno največja etapna dirka na svetu. Pripravili smo vam program šestih vzponov na legendarne prelaze in vrhove kot so Col de la Madone (vzpon na katerem Lance Armstrong preverja formo za Tour), Mont Ventoux, Alpe d'Huez, Col du Galibier, Col de la Madeleine in Col de la Croix de Fer. Med potjo bomo imeli tudi nekaj spustov z prelazov čez katere se bomo peljali z avtodomam. Da o lepotah francoskih Alp sploh ne govorimo.

  Več podrobnosti..

  Road Cycling Karst and Slovenia Istra
  Grossglockner

  Najbolj znana alpska cesta nas bo popeljala v samo osrčje nacionalnega parka Hohe Tauern in do najvišje gore v Avstriji Grossglockner (3,798m) in njegovega ledenika Pasterze. Kolesarili bomo po neverjetnih naravnih znamenitostih in doživeli posebne občutke ob vožnji po 48 kilometrov dolgi alpski cesti z 36 ovinki do najvišje višine vzpona 2,504 metrov. Kolesarski vikend bo razdeljen na dve etapi in sicer iz mesta Fusch z severne strani in mesta Heilingeblut.

  Več podrobnosti..

  Road Cycling Prekmurje
 • Ride2osmica

  Sproščeno kolesarjenje po Krasu in Slovenski Istri

  Goriška Brda

  Na skrajnem zahodu Slovenije se na 72 km2 razprostira čudovita, zanimiva in opojna deželica Brda. Razteza pa se tudi preko državne meje od smaragdne reke Soče na jugovzhodu do reke Idrije na severozahodu. Ponosno jo zaključujeta stara očaka hrib Sabotin na vzhodu in Korada na severu. Kolesarjenje nam tukaj pomladi ponuja nešteto prelepih cvetov, poleti sončne plodove, jeseni čudovito igro barv, obogateno z najpomembnejšim opravilom za Brice, s trgatvijo. Obisk vinske kleti Goriška Brda je poseben dogodek, saj je to največja vinska klet v Sloveniji.

  Več informacij...

  Ride2osmica Goriška Brda
  Kras

  Kras, apnenčasta planota na JZ delu Slovenije, vpeta v objemu Tržaškega zaliva, Vipavske doline, Brkinov, Pivke in slovenske Istre, že tisočletja vabi ljubitelje naravnih in kulturnih lepot na popotovanje in spoznavanje zanimivih značilnosti kraškega sveta. Zaznamuje ga predhodna lega med celinskim podnebjem osrednje Slovenije in milim submediteranskim podnebjem Severnega Jadrana. Kras slovi tudi po izvrstnih osmicah, kjer kmetje gostom na svojem domu teden dni ponujajo hrano in vino, ki ga pridelajo na svoji kmetiji.

  Več informacij...

  Ride2osmica Kras
  Vipavska dolina

  Vipavska dolina leži na zahodnem delu Slovenije, na prehodu iz osrednje Slovenije v furlansko nižino. Od vzhoda proti zahodu jo oklepajo planote Nanos, Hrušica in izraziti Rob Trnovskega gozda. Na jugu jo od Krasa ločijo Vipavski griči. Na zahodu se Dolina izteka v Goriško ravan. Podali se bomo na čutno dogodivščino – na ogled kleti Vipava 1894 z degustacijo vin. Sprehod med lesenimi sodi vam bo razgrnil, kako se predelujemo vino in druge vinske skrivnosti.

  Več informacij...

  Ride2osmica Vipavska dolina
  Slovenska Istra

  Slovenska Istra je razgibana pokrajina, v kateri je veliko kulturnih in naravnih znamenitosti. Veliko gradov in kar nekaj krajinskih parkov je v tem delu Slovenije. Ob vznožju kraškega roba je kar nekaj zanimivih krajev. Med njimi Socerb z gradom, od koder je, ob lepem vremenu, čudovit razgled na Tržaški zaliv. Pa vasica Osp, kjer je po vsej Evropi znano plezališče. Slavnik je med ljubitelji kolesarjenja priljubljena izletniška točka, saj je prvi čez 1000 m visok vrh v neposrednem zaledju morja.

  Več informacij...

  Ride2osmica Slovenska Istra
 • Najem vodnika

  Najemi profesionalnega kolesarskega vodnika

  Posamezniki ali skupina prijateljev, lahko pri nas najamete profesionalne kolesarske vodnike z večletnimi izkušnjami. Če ste začetnik ali izkušen gorski kolesar naši vodniki se prilagodijo vašemu kolesarskemu znanju in in izberejo primerno kolesarsko turo na kateri boste lahko uživali v vožnji in občudovanju narave. Med drugim vam lahko pomagajo pri nastavitvah kolesa in z svojimi nasveti izboljšajo tehniko vožnje, kar vam bo omogočalo večje užitke in popoln izkoristek svojih koles.

  Več podrobnosti...

  Hire a professional Mountain biking Guide
 • Najem avtodoma

  Auto Roller Garage - za 6 oseb

  Pri našem podjetju je možen najem avtodoma AUTO ROLLER GARAGE. To je največji avtodom, ki ga je možno še voziti z B kategorijo. Poganja ga dizelski motor z 140 KM in premaga vse hude klance. Avtodom ima veliko garažo v katero je možno shraniti veliko prtljage (skuter + kolesa, 6 koles,...). Avtodom je opremljen z navigacijo in cestno karto Evrope, avtoradio z MP3 predvajalnikom in USB vmesnikom. Avtodom je popolnoma opremljen.

  Več podrobnosti...

  Motorhome for 6 people
 • Ture in navigacija

  Kolesarske ture po Sloveniji

  Ture

  On our tours we are sleeping in 3 or 4 stars hotels depending on availability. Hotel rooms are equipped with cable TV, telephone, mini bar and bathroom with bathtub or shower, while most also have a balcony or terrace and wireless internet access.

  Več podrobnosti...

  Accomodations hotels
  Strme kolesnice

  Kultni gorskokolesarski vodnik Strme kolesnice avtorja Marka Paternuja vam ponujamo v elektronski in prenovljeni obliki. Avtor je že pred leti odstopil od avtorskih pravic in dovolil objavo. Žal je kar nekaj informacij zastarelih in potrebuje obnovo. Vsaka od tur je narejena v PDF zapisu, kar omogoča shranjevanje na telefon, dlančnik ali tiskanje na papir.

  Več podrobnosti...

  Privat accomodations
  Navigacija

  Vsi kolesarji,gorski in cestni, imamo željo po neprekinjeni vožnji. Ne želimo se vedno znova in znova ustavljati, da bi preverili svoj položaj. Vsakič, ko se ustavimo in iščemo na karti ali v vodiču, oznake ob cesti ali sprašujemo domačine za smer, nam je teško zopet začeti z nadaljevanjem poti. Po nepotrebnem porabljamo dragoceni čas in se nam lahko zgodi, da bomo s težavo dosegli svoj željeni cilj. Z GPS napravami ves čas vemo natančno lokacijo kje se nahajamo. Če naložimo digitalne karte in predhodno začrtane poti smo lahko prepričani, da bomo prišli na cilj brez težav. Izguba in ponovna iskanja prave poti, vam ne bo več porabljalo dragocenega časa.

  Več podrobnosti...

  Accomodations huts
  Video produkcija

  Že nekaj časa snemamo kratke filme, ki si jih lahko ogledate na naših straneh. Sedaj smo se dogovorili z podjetjem, ki uporablja vrhunsko opremo za snemanje v HD tehniki, da skupaj ponudimo naše izklušnje in njihovo znanje snemanja tudi drugim uporabnikom. Osredotočili smo se na snemanje in slikanje športnih akcijskih filmov v vseh športih z fiksnimi in naglavnimi kamerami, ki gledalcu približajo dogajanje z pravega zornega kota. Tako lahko gledalci doživijo enak občutek npr. pri spustih z gorskim kolesom kot sam kolesar.

  Več podrobnosti...

  Accomodations huts
Wagrain leži v osrčju gorskega sveta Salzburg, ki je bolj znano kot smučišče, "Grießenkareck" vendar ponuja veliko tudi za kolesarje. Poleg velike izbire kolesarskih poti za gorske kolesarje ponuja tudi Mountainbike Park Wagrain. Park ni samo za izkušene kolesarje, ampak bodo tudi začetniki našli tekoče nezahtevne spuste in freeride proge. Mešanica singletrack-ov, skokov in tabel-ov omogoča veliko adrenalina. Gondola "Leteči Mozart" pa vas loči le nekaj minut do nepozabnih užitkov.
 • petek : odhod v popoldanskih urah
 • sobota : Bikepark Wagrain
 • nedelja : Bikepark Wagrain , odhod v popoldanskih urah

Pomembno

Kolesarski vikend je primeren za vsakogar, ki se rekreativno ali pa tudi profesionalno ukvarja s kolesarjenjem in ima rad popotniški način odkrivanja kolesarskih izzivov. Zahtevana je dobra fizična pripravljenost saj vožnja po parkih zahteva določeno stopnjo sposobnosti in znanja vožnje z kolesom. Potujemo z avtodomom, kar nam omogoča večjo fleksibilnost in neodvisnost od drugih turističnih nastanitev. Avtodom ima tri dvojna ležišča, ki pa zagotavljajo dovolj prostora za miren spanec.

Potrebna oprema

Natančen seznam opreme udeleženci dobite na skupnem srečanju, ki bo dobre tri tedne pred potovanjem. Obvezna oprema kolo, zaščitna kolesarska oprema, čelada.

Dodatne informacije

Za ostale informacije v zvezi s počitnicami je na voljo Marko Perpar na GSM 040  880 684 ali preko elektronske pošte: info@mobile-adventures.net. Vedno smo na voljo tudi za individualni sestanek pred potovanjem.

Način plačila

25 € pri rezervaciji, preostanek plačila na dan odhoda.
Mountain biking holidays in Slovenia with motorhome Adventure Mountain biking holidays in Slovenia Motorhome for Mountain biking holidays in Slovenia Weekend Mountain biking holidays in Slovenia Julian Alps Mountain biking holidays in Slovenia
Cene :
Cena (avtodom):
3 pax : 79 €
4 pax : 59 €
5 pax : 49 €
Večje skupine po dogovoru !
Trajanje :
3 dni
vsak vikend
Junij, September
Kolesarjenje :
2 dni
Profesionalni kolesarski vodnik
Zahtevnost 1-4
Velikost skupine 5 (avtodom)
V ceno vključeno :
2 nočitve v avtodomu
prevoz, cestnine.
V ceno ni vključeno :
zavarovanje
hrana, pijača
karta za Bike park.( Karta za Bike park Leogang cenik).
Dodatne informacije
Pokličite nas
+386(0)40880584