Mobile Adventures - Mountain Biking, Cycling and Road Cycling Holidays Specialist for Slovenia. Backpack biking Holidays, Family Cycling Holidays, Cycling Holidays with Motorhom

Najpogostejša vprašanja o kolesarskih potovanjih
 1. Kako velike so skupine udeležencev?

  Velikost skupine je največ 5 kolikor je tudi kapaciteta avtodoma. Najmanjše število prijavljenih je 3.


 2. Kakšna je starost udeležencev?

  Potovanj se udeležujejo kolesarji v starosti od 7 do 70 let. Udeležbe otrok, mlajših od 7 let, ne priporočamo.


 3. Katero potovanje lahko priporočite družinam?

  Potovanja po Sloveniji, ki ga prilagodimo in so zaradi lahkega terena primerna tudi za družine z otroci.


 4. Po kakšnih poteh so vodijo dnevne etape?

  Tedenske počitnice so vodene v glavnem po singletrackih (peš poteh). Kolesarski vikendi po Bike parkih pa imajo v spuste vključene razne objekte različnih zahtevnostnih stopenj. Počitnice za cestne kolesarje se odvijajo na manj prometnih in gorskih cestah.


 5. Ali lahko izberemo svoj lasten dnevni načrt vožnje?

  Pri večini programov je to mogoče. Vodnik vam bo tudi z veseljem svetoval dodatne poti.


 6. Kaj počnemo, če dežuje?

  Večina udeležencev je opremljena z ustreznimi oblačili, ki jih varujejo pred dežjem. Vodnik vedno pripravi običajen kolesarski program, le v primeru zelo slabega vremena pripravi alternativni program - daljši obisk katerega od mest ob poti, ogled kulturnih zanimivosti in podobno.


 7. Kako težavna so potovanja?

  Težavnost potovanj je v naših programih označena s barvnimi oznakami. Potovanje niso primerno za vsakogar. Ture so ponavadi zahtevne z veliko vzponov, vendar jih lahko prilagodimo glede na sposobnosti udeležencev. Dnevno se prevozi od 30 do 50 km in od 1000 višinskih metrov ali več za gorske kolesarje. Za cestne kolesarje pa od 50 do 200 km in do 1000 višinskih metrov. Za vožnjo v parkih pa morajo kolesarji obvladati vožjo po različnih objektih.


 8. Ali je obvezna uporaba kolesarskih čelad?

  Čalada je obvezna. Priporočamo pa tudi drugo zaščitno opremo predvsem za gorske kolesarje.
 9. Ali skupine spremlja spremljevalno vozilo?

  Ne. Pri skupinskih potovanjih skupino spremlja slovenski vodnik, opremljen z vsemi potrebnimi pripomočki. Avtodom je stacioniran v kampih ali na parkiriščih kjer se tura začne in konča. Pri počitnicah za cestne kolesarje voznik z avtodomom spremlja kolesarje in jih čaka na dogovorjenih točkah (gorskih prelazih, križiščih,...)


 10. Katera zavarovanja so priporočljiva?

  Udeleženci potovanj se morajo zavarovati za primer nezgodnega dogodka med potovanjem. Priporočamo vam, da pred odhodom pri Zavodu za zdravstveno zavarovanje uredite ustrezno dokumentacijo (konvencijo), za državo v katero boste potovali. Dodatna zdravstvena zavarovanja z asistenco v tujini so priporočljiva. Priporočamo vam dodatno zavarovanje CORIS. Priporočamo vam tudi turistično zavarovanje Zavarovalnice Triglav. Zavarovanje za primer odpovedi v zadnjem hipu zaradi višje sile (odpovedni riziko) znaša 4% končne cene.