Mountain Biking, Cycling and Road Cycling Holidays Specialist for Slovenia. Backpack biking Holidays, Family Cycling Holidays, Cycling Holidays with Motorhome

Mobile Adventures Biking - Specialist za gorsko in cestno kolesarjenje v Sloveniji in tujini
Prečenje Dolge njive - Kofce (spust na Pirmance)
Tura na Gorenjskem z startom v Tržiču, ki nam ponuja vse zahtevnopsti gorskega kolesarjenje od zahtevnih vzponov, tehničnih in strmih delov. Spust iz Kofc na Pirmance je poslastica za vsakega izkušenega gorskega kolesarja.
Mobile Adventures Biking - Biking holidays with backpack II
Lajnar in Možic
Najboljša tura na bohinjskem koncu. Predvsem je atraktivna, ker ob lepem vremenu omogoča najlepši razgled na Trigla. Tura je znana po tem, da je celotna trasa speljana po starih mulatjerah in nam omogoča dokaj enostaven dosto. Edino prečenje med Lajnarjam in Možicem je malo izpostavljeno.
Mobile Adventures Biking - Biking holidays with backpack II
Porezen - Dovje
Dnevna tura, ki z vrha odpre podoben pogled, kot iz Možica vendar se nahaja na Primorski strani. To je dokaj zahteva enodnevna tura z strmim vzponom na Porezen, tehničnim spustom v Petrovo Brdo. Nadaljuje se z vzponom skozi Dovje in spustom v Zali Log.
Dobrča
Še ena tura z startom v Tržiču. Dobrča je primerna za vzpone tudi med tednom saj ne potrebujemo veliko časa, vendar nam pri spustu ponudi vse kar naj bi imela dobra tura. Zgornji serpentinasti del, srednji del poln korenin in zaključe z tehničnimi detalji in dropi na koncu spusta.
Mobile Adventures Biking - Weekend riding
Struška
Karavanke ponujano veliko nepozabnih tur, vendar je ta med najlepšimi. Še posebaj ob lepem vremenu je pogled res neverjeten Od leta 2009 pa je dostop še lažji saj so naredili cesto do Belske planine. Tura se lahko nadaljuje naprej proti Stol-u kar pa je že druga avantura najvišje zahtevnosti.
Mobile Adventures Biking - Biking holidays with backpack II
Planina Razor
Planina razor je dostopna z dveh strani. Meni je najlepši vzpon na Tolminske Ravne. Z planine je možno več variant za nepozabne ture. Turo, ki smo jo izbrali ima spust na Baško stran direktno v Tolmin in vsebuje vse tehnične elemente vožnje.
Kobariški Stol
Kobariški Stol ima najbolje ohranjeno mulatjero, ki nas pripelje na vrh. Možni so tudi spusti z različnimi stopnjami zahtevnosti. Predvsem prečnica po mulatjeri po kateri se spuščamo je pravo doživetje saj se peljemo vzporedno nad dolino in reko Nadižo.
Matajur
Matajur z svojim dolgim spustom na Italijansko stran predstavlja pravi biser. Vzpon je klasičen preko Liveka in mulatjere na vrh. Spust pa je zaradi veliko možnih variant dokaj orentacijsko zahteven in lahko hitro zaidemo. Edina manjša napaka tega spusta je 20 km povratek po cesti v Kobarid.
Nanos
Na Nanos imamo veliko različnih možnosti in ta ki vam jo predstavljamo se nam zdi najboljša. Vzpon na Razdrto in spust po skriti gozdni poti. Nadaljevanje po klasični cesti do vrha Nanosa. Sput mimo cerkvice do kmetije Abram in nadaljevanje po skalnati cesti v Vipavo.
Mobile Adventures Biking - Biking holidays with backpack II
Slavnik
Slavnik je idealen za spomladanske in jesenske ture. Z vrha imamo čudovit razgled na morje in se ob lepem vremenu vidi vse do Benedk. Spust z Slavnika je čudovit saj nam omogoča vožnjo skoraj brez uporabe zavor. Singlca je dolga 6 km .
Mobile Adventures Biking - Biking holidays with backpack II